Myanmar land van pagodes en tempels

Myanmar (Birma) grenst aan Bangladesh, China, India, Laos en Thailand. Het land staat bekend als een land met een strenge dictatuur. Dit heeft de laatste jaren geleid tot vele protesten en escalaties. Het land is jaren afgesloten geweest van de buitenwereld. Een aantal jaren geleden gingen de grenzen eindelijk open. En hoewel er nog steeds mensenrechten worden geschonden gaat het langzaam beter. Myanmar is een religieus en arm land. Er zijn duizenden tempels. Vooral Bagan staat bekend om de vele tempels en pagodes. Het gebied is zo groot als Utrecht en er staan ruim 4000 tempels en Pagodes. Een onvergetelijke ervaring is om te vliegen over het gebied in een luchtballon.

Yangon de oude hoofdstad van Myanmar

Er zijn ook een paar zeer bijzondere steden in Myanmar zoals Mandalay en de oude hoofdstad Yangon. Er zijn weinig plekken in Myanmar waar je een pinpas kunt gebruiken. Pinautomaten zijn er nauwelijks en deze accepteren geen buitenlandse pinpas. De valuta in Myanmar heet Kyat. Let op! Alleen om te wisselen tegen smetteloze gloednieuwe Dollars.

Myanmar heeft een gevarieerd landschap met regenwouden, berggebieden, kustvlakten, koraaleilanden, bossen en veel rivieren. Het noorden van Myanmar heeft veel bergen doordat het bijna grenst aan de Himalaya. Hier ligt tevens de hoogste berg van Myanmar en Zuidoost-Azië, de 5883 m hoge Hkakabo Razi.

De Irrawaddy rivier is ruim 2000 km lang

De ruim 2000 km lange rivier Ayeyarwady (ook Irrawaddy) is de belangrijkste rivier van het land. De Ayeyarwady is een belangrijk transportmiddel omdat de rivier gemakkelijk met een boot te bevaren is. Ook is het water van belang bij de rijstbouw.

De grootste kustvlakten liggen in de deelstaat Rakhine en in het district Tanintharyi. De Myeik Archipel ligt voor de uiterste zuidkust van Myanmar in de Andamanse Zee. Deze archipel bestaat uit meer dan 800 eilanden, variërend in grootte van zeer klein. De meeste eilanden zijn onbewoond. In Myanmar komen ook nog veel wilde dieren voor zoals olifanten, luipaarden, neushoorns, en apen. En natuurlijk de Bengaalse Tijger.

Myanmar kent een tropisch moessonklimaat

Myanmar kent een tropisch klimaat en is onder te verdelen in 3 seizoenen.

  • Het regenseizoen
    Van juli tot september liggen de temperaturen rond de 25 graden. In de bergen iets koeler. Er komen in deze periode veel grote tropische regenbuien voor.
  • Het koele seizoen
    Van oktober tot februari. De temperaturen liggen rond de 25 graden. In de bergen iets koeler. Dit is de beste periode om Myanmar te bezoeken.
  • Het hete seizoen
    Van maart tot mei. De temperaturen liggen tussen de 30 tot 45 graden, in de bergen is het iets koeler.

Contact

Asfalea Travel
Nes 82
1012 KE Amsterdam

020-6239548
Ambon 2022, bel ons en vraag om een offerte !

Ambon 2022, bel ons en vraag om een offerte !

Geplaatst op: 2022-06-21

Ambon 2022 Wij kunnen op dit moment nog geen Ambon pakketten samenstellen en op onze website zetten. De periode " na covid " betekent op dit moment dat nog niet alle vluchten beschikbaar zijn. Elke...

Lees meer Meer nieuws
Garuda Indonesia - Incheck Schiphol

Garuda Indonesia - Incheck Schiphol

Geplaatst op: 2022-06-20

Update: 20 juni 2022 2022: Garuda Indonesia’s nieuwe schema  Zaterdag: GA089 Amsterdam / Jakarta 12.05 - 06.55 (aankomst op zondag) Donderdag: GA088 Jakarta / Amsterdam 23.05 - 07.50 (aankomst op...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.