Hong Kong

Hong Kong is ongeveer 150 jaar lang door de Engelsen geregeerd. Sinds 1997 is Hong Kong zelfstandig. Hong Kong is afkomstig uit het Yue-dialect waar ze Hong Kong als “Heung Gong” (geurige haven) uitspreken.

Hong Kong heeft 4 districten

Hong Kong bestaat uit vier districten: Kowloon, Hong Kong Island, New Territories en Lantau Island. De twee belangrijkste en bekendste zijn Kowloon en Hong Kong Island. Lantau Island is nog niet zo heel lang een district van Hong Kong. Voorheen was het gewoon een eiland dat bij Hong Kong lag. Nu is het één van de grootste eilanden van Hong Kong waar zich ook de nieuwe luchthaven van Hong Kong bevindt.

Waar veel toeristen op af komen is de Tian Tan Buddha ook wel de Big Buddha genoemd. Dit grote bronzen beeld staat in Ngong Ping op het Lantau eiland. Het is het grootste buddha beeld ter wereld. In 1990 is men begonnen met de bouw van deze reusachtige buddha en op 29 december 1993 was Tian Tan klaar. Door de 268 traptreden naar boven te lopen is de buddha ook van dichtbij te bezichtigen.

Victoria Peak is de grootste attractie van Hong Kong

De Victoria Peak is de grootste attractie van Hong Kong Island. Op de Victoria Peak zijn twee grote winkel- en vrijetijdscentra ontstaan. Dat zijn de Peak Tower; een vrijetijdscentrum en tevens het station van de peaktram die bezoekers naar de top van de berg brengt, en de Peak Galleria; een winkelcentrum en tevens het station voor de gewone lijnbus en de 'green mini bus' die de bezoekers ook naar de top brengt. Naast de Victoria Peak is er een Zoological en Botanic garden.

Marktjes in Hong Kong

In de zomer is Repulse Bay de populairste baai in Hong Kong. Het is de mooiste plaats om de zon op te zien komen en onder te zien gaan. Als je even genoeg hebt van het zonnen zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen bij de baai. Er zijn winkeltjes, restaurantjes en gezellige cafés.

Als je dol bent op winkelen en lekker struinen over de markt dan is Kowloon the place to be. Elke dag staan de straten vol met marktkraampjes en je vindt daar grote winkelstraten.

Meer weten over vakantie in Hong Kong? Neem dan gerust contact met ons voor meer informatie!

Contact

Asfalea Travel
Nes 82
1012 KE Amsterdam

020-6239548
Ambon 2022, bel ons en vraag om een offerte !

Ambon 2022, bel ons en vraag om een offerte !

Geplaatst op: 2022-06-21

Ambon 2022 Wij kunnen op dit moment nog geen Ambon pakketten samenstellen en op onze website zetten. De periode " na covid " betekent op dit moment dat nog niet alle vluchten beschikbaar zijn. Elke...

Lees meer Meer nieuws
Garuda Indonesia - Incheck Schiphol

Garuda Indonesia - Incheck Schiphol

Geplaatst op: 2022-06-20

Update: 20 juni 2022 2022: Garuda Indonesia’s nieuwe schema  Zaterdag: GA089 Amsterdam / Jakarta 12.05 - 06.55 (aankomst op zondag) Donderdag: GA088 Jakarta / Amsterdam 23.05 - 07.50 (aankomst op...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.