Reizen door de Filipijnen

Filipijnen heeft cultureel niet echt veel te bieden. De natuurlijke schoonheid daar moet het land het van hebben. Met allerlei vulkanen, karstbergen, grotten, regenwouden, tropische stranden en eeuwenoude rijstvelden verdeeld over 7100 eilanden. Het kristalheldere water van de zee en prachtige koralen maakt duiken in de Filipijnen een uitstekende locatie. Om het compleet te maken bieden de wateren een grote variatie aan mooie vissoorten.

Palawan heeft de op één na langste ondergrondse rivier

Op het langgerekte eiland Palawan ligt de hoofdstad van het eiland: Puerto Princesa. Vlakbij deze stad ligt de op een na langste ondergrondse rivier ter wereld. Deze 8,2 km lange rivier is vrijwel geheel te bevaren. Bij het bevaren van de rivier kom je door grotten heen met een hoog plafond. Verder is een gedeelte van de rivier onder begeleiding van een gids te bezichtigen.

Klimaat in met reizen door de Filipijnen

In de Filipijnen heerst een tropisch klimaat. Dit houdt in dat het hele jaar door warm is. Verder heeft de Filipijnen een regenseizoen. Deze loopt van juni tot oktober. De beste periode om naar de Filipijnen te gaan is tussen december en mei. Dan is het lekker warm en regent het ook niet zo veel.

De Filipijnse keuken

De Maleisische, Chinese en Spaanse keukens hebben veel invloed gehad op de Filipijnse keuken. Populair zijn rijst en vis in combinatie met groente en vlees. Veel gegeten gerechten zijn Lechon (geroosterd varken), Lumpia (gebakken loempia) en Adobo (een varkensvlees gerecht). Fruit is er in overschot en fruitsap wordt er ook veel gedronken.

Contact

Asfalea Travel
Nes 82
1012 KE Amsterdam

020-6239548
Openingstijden: Kerst en Oud en Nieuw

Openingstijden: Kerst en Oud en Nieuw

Geplaatst op: 2019-12-17

Gedurende Kerst en Oud en Nieuw hebben wij aangepaste openingstijden. 24 december: 09.30 - 14.00 25 - 29 december: gesloten 31 december: 09.30 - 14.00 01 januari: gesloten Wij wensen iedereen een vrolijk ...

Lees meer Meer nieuws
Update Garuda - schemawijziging

Update Garuda - schemawijziging

Geplaatst op: 2019-09-26

Amsterdam, 26 september 2019 Zie onze eerdere berichten inzake de schemawijziging van Garuda Indonesia per 01 oktober 2019. Wij leggen hieronder uit wat dit gaat betekenen voor reeds bestaande alsook toekomsti...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.