Ambon

Ambon is het bekendste eiland van de Molukken en behoort tot de provincie van de Zuid-Molukken. Eigenlijk bestaat het eiland uit twee schiereilanden die door elkaar verbonden zijn door een smalle strook land, met daartussen in de schilderachtige baai Ambon. Hier kun je interessante historische en culturele bezienswaardigheden bezichtigen. Overblijfselen van Nederlandse of Portugese forten vindt u bijvoorbeeld in Lima en Hila aan de Noordkust van het eiland. De historische ANZAC oorlogsbegraafplaats ligt in Tantui, ongeveer 7 kilometer buiten Kota Ambon. Jaarlijks worden hier de doden herdacht die gedurende de tweede wereldoorlog in de regio zijn gevallen. Veel Australiërs zijn bij deze jaarlijkse plechtigheid aanwezig. Kota Ambon is tevens de eindbestemming van de jaarlijkse Zeilrace van Darwin naar Ambon die gebruikelijk eind julie/begin augustus plaatsvindt.

Rondreis door Ambon: het bekendste eiland van de Molukken

Het noordelijke deel is veel groter dan het zuidelijke deel. Het noordelijke deel, Hitoe genoemd is meer de natuurlijke kant van het eiland met bergen die bedekt worden door tropische bossen. Leitimor, het zuidelijke deel is waar de meeste mensen wonen en waar ook de grootste stad is. Ambon is het druksbevolkte eiland van de molukken. De toerisen komen vaak niet naar Ambon om te luieren op het strand of te zwemmen, want de omgeving is erg rotsachtig en de zee kent een sterke stroming.

Mooiste stranden in noordelijk deel van de Molukken

De mooiste stranden vind je op het noordelijke gedeelte. Het mooiste strand vind je bij Lian. Dit is een mooi natuurlijk strand waar je heerlijk een dagje kunt relaxen. Hier vind je geen accomodaties. De toeristen komen naar het plaatsje Natsepa om daar te overnachten in de prima accomodaties. Het is een klein eiland, maar er is veel te zien. Net buiten Ambon stad ligt bovenop een heuvel het Siwalima museum. Dit is een museum waar je iets kunt leren over de verschillende eilanden van de molukken en u leert de bevolkingsgroep en volkeren kennen. Op Leitimor is een bezoek aan Pintu Kota een must. Dit is een rots dat uitsteekt omhoog uit de zee en is door het water in vorm geslepen van een poort. Vanaf het puntje heb je een prachtig uitzicht over Ambon en de omringende oceanen. Op Hitoe rijd je door de prachtige natuur en kun je bij het plaatsje Hila het ode Nederlandse fort Amsterdam bezoeken. In het plaatsje Waau kunt je een heilige bron bezoeken, waarin enorme moeralen leven. Je kunt deze Alen van zeer dichtbij zien. Dit is een hele belevenis.

Reizen op Ambon met het openbaar vervoer

Op Ambon reis je per openbaar vervoer. Mensen reizen per fietstaxi, motortaxu of bemo busje. Voor de langere afstamdem tussen plaatsen heb je speciale bemo- routes of je kunt een taxi nemen. Het is aanteraden om een huur auto te nemen, zo bent u niet afhankelijk van het openbaar vervoer.

Ambon heeft heerlijke en goedkope gerechten vol met specerijen

Voor weinig geld kunt u op de Molukken heerlijk eten. Aangezien de eilanden zoveel verschillende specerijen rijk zijn, is de keuken ook zeer gevarieerd in smaak. Er zijn veel eenvoudige lokale restaurants te vinden, waar u de heerlijkste gerechten kunt proberen. De Molukse keuken kan echter wel redelijk pittig zijn !

Bezienswaardigheden op Ambon

  • Dive into Ambon- Dive centre
  • Natsepa Beach
  • Sacred Eels of Waai
  • Pintu Kota Beach
  • Osi Island
  • Namalatu Beach


Vragen over de rondreis door Ambon van Asfalea Travel? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

 

Contact

Asfalea Travel
Nes 82
1012 KE Amsterdam

020-6239548
Ambon 2022, bel ons en vraag om een offerte !

Ambon 2022, bel ons en vraag om een offerte !

Geplaatst op: 2022-06-21

Ambon 2022 Wij kunnen op dit moment nog geen Ambon pakketten samenstellen en op onze website zetten. De periode " na covid " betekent op dit moment dat nog niet alle vluchten beschikbaar zijn. Elke...

Lees meer Meer nieuws
Garuda Indonesia - Incheck Schiphol

Garuda Indonesia - Incheck Schiphol

Geplaatst op: 2022-06-20

Update: 20 juni 2022 2022: Garuda Indonesia’s nieuwe schema  Zaterdag: GA089 Amsterdam / Jakarta 12.05 - 06.55 (aankomst op zondag) Donderdag: GA088 Jakarta / Amsterdam 23.05 - 07.50 (aankomst op...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.